Chao Hotel Beijing / gmp Architects

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Architects: gmp Inventor

Location: Workers’ Stadium E Rd, Chaoyang, Beijing, China

Architect In Commission: Meinhard von Gerkan, Stephan Schutz, Stephan Rewolle

Design Crew: Liu Xiao, Xiao Wenda, Yang Ying, Lin Da, Ding Qiao, Zhou Yihan

Project Management: Su Jun

Area: 31372.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Christian Gahl

Facade Consultant: SuP Ingenieure GmbH, Beijing

Interior Design: CITI( Beijing) Construction Co ., Ltd; gmp

Structural Design& Hvac: Beijing Institute of Architectural Design( Group) Co ., Ltd( BIAD)

Patient: Chao Hotel

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Text description provided by the designers. The brand-new facade by von Gerkan, Marg and Spouse Architects( gmp) channels a lightness and a sculptural consequence to the renewed inn pillar, which can be seen from afar. Its angled vertical points and the rotate shut and glazed committees create a play of light and shadow. Horizontal ledges are put every 2 stories, thus creating a allay facade geometry with balanced proportions. In addition to the external envelope, gmp designed the multifunctional “Glasshouse” to compute a venue with a special atmosphere to the inn complex.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Masterplan

Masterplan

Courtesy of gmp

Courtesy of gmp

Since its modernization and reopening in 2016, the 80 -meter-high hotel tower is one of the popular destinations in the Sanlitun business quarter of Beijing. The former “Beijing City Hotel” was established in 1990 as China began to open up. The onetime look of the building and its scant relationship with the urban issues context were an expression of the results of Beijing’s fast urbanization process. The motif by gmp poses a peer and hitherto long-term functional hotel architecture that reestablishes the position of the tower in the urban context.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The three-dimensional zig-zag-like building envelope shows the triangular footprint of the 26 -story tower and reinforces the recognizability of the building. Curtain-wall elements in light-footed gray-headed glass-fiber concrete change with gray-tinted glass bodies and the angled grouping of these panels and aspects means that, depending on the considering inclination, the sides of the building appear to change between open and closed.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Slender horizontal steps made of glass-fiber concrete have been inserted every other story, thus creating a amicable rhythmic disagreement of the facade. The geometric organisation and the story-high glazing opens the formerly introverted building to the circumventing urban cavity and appoints a brand-new spatial aspect in the hotel rooms.

Standard Floorplan

Standard Floorplan

The materials and structure of the high-rise facade continue in the new lengthened admission expanse of the hotel. A colonnade on the west and south line-ups of the building consisting of ten-meter-high glass-fiber concrete ingredients visually defines the entering and screens the semi-public forecourt to the south of the hotel.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The vertical panels with triangular cross-sections are stood at different directions, which has the effect of navigating inn patrons intuitively from the noisy Workers’ Stadium North Road to the adjourned, formerly terribly concealed, hotel entry. Likewise, the venue modernise by gmp and be called “Glasshouse” shows the clear geometry of the facade designing. Subscribed by an arched organization, a double-skin ceiling with an external mantle of glazing and internal louvers admits daylight into the opening below, which has aptly been reputation “Glasshouse”.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The louvers run as solar screening inventions, lightening the natural flare, and as a means of attenuating music. The interplay of emblazons of the concrete archways and wooden louvers in combination with the play of light and shadow create a practically spiritual atmosphere in the seat below.

Read more about this at: feedproxy.google.com

Delfland Water Authority / Mecanoo

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Architects: Mecanoo

Location: Delft, The Netherlands

Area: 8800.0 m2

Project Year: 2017

The projects: Heuvel-op, Uitgeest

Architecture, Interior And Landscape: Mecanoo architecten, Delft

Structural Engineer: Zonneveld, Rotterdam

M+ E Engineer: Nelissen, Eindhoven

Acoustic, Building Physic And Fire Safety Consultant: Peutz, Zoetermeer

Cost Consultant: Basalt bouwadvies bv, Nieuwegein

Consultant: Draaijer& Partners, Utrecht

Main Contractor: Koninklijke Woudenberg, Ameide

Installations: Unica bv, Rotterdam

Client: Hoogheemraadschap van Delfland, Delft

Artist: SILO, Den Haag

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Text description provided by the inventors. The Delfland Water Authority are presented in a historical be built upon the Oude Delft: the Gemeenlandshuis. The monumental division was built in 1505 as a house for Jan de Huyter. The sandstone facade was unique for that time and it was one of the few structures to endure the 1536 metropolitan flame. More than 100 years later, the members of this house came into the hands of the Delfland Water Authority.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

A brand-new housingOver season the Water Authority expanded to include several adjacent stupendous buildings, and in 1975 a brand-new building on the Phoenixstraat was supplemented. In 2014, the Water Authority made a decision to alter its residence policy. The most important exercise was to perform what was once a fragmentary complex into a cohesive entirety. The intention was to alter it into a pleasant, flexible working environment that manifests both the standard of modern experience and the identity of the Water Authority while maintaining the special characteristics of the stupendous elements.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

ConnectivityMecanoo espoused the theme ‘View of Delft’ as the starting point for the specific characteristics. First, all parts of the building were analyzed: what are the disturbing qualities and what are the defects? By drawing openings at strategic sites, a clearly defined road has been created. The route links special interior objects and see-through in the building, but also connects the inside and the outside with opinions to the characteristic turret, the smothering monumental houses, the Old Church, and the courtyard. This helps visitors to orient themselves. Along part of the road, an exhibition was arranged in the form of an ‘honorary gallery’ with objectives and gifts received by the Water Authority during the hundreds of years of its existence.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

EncountersThe historic areas have been reinstated and the technical installings have been( unnoticeably) revived. Where house responsibilities adjoin each other, a clearly defined node has been created. Constituents from different periods organize beautiful compares. This is clearly visible at the new glass entryway where a glass front has been placed in front of the original facade, creating a extended patio. The spaces in the aged facade have been replaced by open wooden formulates. An oak walkway spans the admittance expanse and patterns the connection between two build proportions. The astonishing round reception table features the Delfland Water Authority logo.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Water mapsThe graphics on the glass walls of the conference of the parties center were designed by Silo and inspired by the enormous capital of antique liquid planneds belonging to the Water Authority. In cooperation with the Textielmuseum Tilburg, Silo also designed a tapestry, made of millions of water droplets. It is the eye-catcher of the central hall.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Meeting gardenThe parking lot at Phoenixstraat has been transformed into an handsome square that leads to the entering. The existing yellowish pavers are laid in the original structure, from which the round wind rose emerges beautifully. Behind the square is a converge plot where something is to be experienced during all seasons. The garden likewise acts as a sea buffer. Vegetation is planted in a playful geometric decoration, intersected by stepping moves. Now and there, private squares have been created where one can sit in the park. Where once was a busy loading and unloading neighbourhood , now lays a welcome oasis of peace.

Courtesy of Mecanoo architecten

Courtesy of Mecanoo architecten

Read more about this at: feedproxy.google.com

Archimède / Brenac & Gonzalez & Associés


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia

Architects: Brenac & Gonzalez & Associés
Location: Rue Gerty Archimède, 75012 Paris, France
Landscape Architecture: Babylone
Artistic Intervention: Visual System
Area: 16000.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: Sergio Grazia

Construction Project Management: Builders & Partners
Services Engineer: THOR
Acoustican: CAPRI Acoustique
Structural Engineering: SCYNA 4
Façade Engineering: VSA
Inspection: BTP Consultant
Enviromental Quality Consultant: THOR
Client: OGIC
Programme: Commercial office building + sports facility
Eco Design: Offices – HQE – Exceptional Rating + BREEAM Very Good, Gymnasium – HQE Excellent Rating


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia

Text description provided by the architects. The Archimède project is located in the Bercy neighborhood, a district undergoing redevelopment that runs along railways leading to the Gare de Lyon.


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia


Sections

Sections


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia

The strategy conceived for the project envisaged greater density along the railway that required only a section of the lot made available. The choice of a compact volume liberates the ground level and provides the neighbouring school and surrounding area with an unexpected green space, proof that density is not the enemy of open space.


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia


Details 2

Details 2


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia

The volumes were developed through a process of adjustment to the urban context rather than a formalist or aesthetic approach, and the treatment of each façade derives directly from its orientation. Those most exposed to sunlight benefit from a crystalline double skin of vertically pleated printed glass slats which protect the bay windows. To the north, faceted metallic cladding reproduces the radiance and reflections of the glass and wraps the character of changeability and immateriality around the building.


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia


Elevations

Elevations


© Sergio Grazia

© Sergio Grazia

Read more about this at: feedproxy.google.com