Chao Hotel Beijing / gmp Architects

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Architects: gmp Inventor

Location: Workers’ Stadium E Rd, Chaoyang, Beijing, China

Architect In Commission: Meinhard von Gerkan, Stephan Schutz, Stephan Rewolle

Design Crew: Liu Xiao, Xiao Wenda, Yang Ying, Lin Da, Ding Qiao, Zhou Yihan

Project Management: Su Jun

Area: 31372.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Christian Gahl

Facade Consultant: SuP Ingenieure GmbH, Beijing

Interior Design: CITI( Beijing) Construction Co ., Ltd; gmp

Structural Design& Hvac: Beijing Institute of Architectural Design( Group) Co ., Ltd( BIAD)

Patient: Chao Hotel

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Text description provided by the designers. The brand-new facade by von Gerkan, Marg and Spouse Architects( gmp) channels a lightness and a sculptural consequence to the renewed inn pillar, which can be seen from afar. Its angled vertical points and the rotate shut and glazed committees create a play of light and shadow. Horizontal ledges are put every 2 stories, thus creating a allay facade geometry with balanced proportions. In addition to the external envelope, gmp designed the multifunctional “Glasshouse” to compute a venue with a special atmosphere to the inn complex.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Masterplan

Masterplan

Courtesy of gmp

Courtesy of gmp

Since its modernization and reopening in 2016, the 80 -meter-high hotel tower is one of the popular destinations in the Sanlitun business quarter of Beijing. The former “Beijing City Hotel” was established in 1990 as China began to open up. The onetime look of the building and its scant relationship with the urban issues context were an expression of the results of Beijing’s fast urbanization process. The motif by gmp poses a peer and hitherto long-term functional hotel architecture that reestablishes the position of the tower in the urban context.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The three-dimensional zig-zag-like building envelope shows the triangular footprint of the 26 -story tower and reinforces the recognizability of the building. Curtain-wall elements in light-footed gray-headed glass-fiber concrete change with gray-tinted glass bodies and the angled grouping of these panels and aspects means that, depending on the considering inclination, the sides of the building appear to change between open and closed.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

Slender horizontal steps made of glass-fiber concrete have been inserted every other story, thus creating a amicable rhythmic disagreement of the facade. The geometric organisation and the story-high glazing opens the formerly introverted building to the circumventing urban cavity and appoints a brand-new spatial aspect in the hotel rooms.

Standard Floorplan

Standard Floorplan

The materials and structure of the high-rise facade continue in the new lengthened admission expanse of the hotel. A colonnade on the west and south line-ups of the building consisting of ten-meter-high glass-fiber concrete ingredients visually defines the entering and screens the semi-public forecourt to the south of the hotel.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The vertical panels with triangular cross-sections are stood at different directions, which has the effect of navigating inn patrons intuitively from the noisy Workers’ Stadium North Road to the adjourned, formerly terribly concealed, hotel entry. Likewise, the venue modernise by gmp and be called “Glasshouse” shows the clear geometry of the facade designing. Subscribed by an arched organization, a double-skin ceiling with an external mantle of glazing and internal louvers admits daylight into the opening below, which has aptly been reputation “Glasshouse”.

© Christian Gahl

( c) Christian Gahl

The louvers run as solar screening inventions, lightening the natural flare, and as a means of attenuating music. The interplay of emblazons of the concrete archways and wooden louvers in combination with the play of light and shadow create a practically spiritual atmosphere in the seat below.

Read more about this at: feedproxy.google.com

Zhengzhou Twin Towers / gmp Architects


© ZMG China

© ZMG China

Architects: gmp Architects
Location: Zhengzhou, Henan, China
Design: Meinhard von Gerkan, Stephan Schütz, Nicolas Pomränke
Competition Project Management: Niklas Veelken
Competition Design Team: Jan Deml, Amelie Neusen, Michael Reiss, Susan Schwarz, Sabine Stage, Jochen Sültrup, Thilo Zehme, Bin Zhou
Detail Design Project Management: Niklas Veelken, Jens Weiler
Detail Design Team: Markus Busch, Ping Cao, Lan Chen, Yue Chen, Andrew Davis, Jan Deml, Christian Dorndorf, Johannes Erdmann, Kuno von Häfen, Boyan Kolchakov, Lin Lin, Fernando Nassare, Kristin Schoyerer, Elsa Tang, Thilo Zehme, Zhou Bin
Partner Practice In China: TJADRI Group, Co., Ltd., Shanghai
Area: 746000.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: ZMG China, Jianghe Zeng

Project Management China: Ling Li
Structural Design: schlaich bergermann partner GmbH, Stuttgart
Facade Consultants: MAE, Meiss Architecture & Engineering Office
Landscape Design: WES und Partner, Berlin
Lighting Design: conceptlicht GmbH, Traunreut
Elevator Consultants: Parsons Brinckerhoff Engineering Technology Co. Ltd., Peking
Client: Zhongyuan Real Estate Business Department of Shanghai Greenland Group


View from railway station. Image © Jianghe Zeng

View from railway station. Image © Jianghe Zeng

Text description provided by the architects. Zhengzhou, the capital of Henan Province, is experiencing ongoing growth. According to current estimates, the metropolis on the Yellow River will have over 11 million inhabitants by 2020. In order to prepare for this development, a new railway station has been built in recent years to the east of the city to create a central traffic interchange.


View from the west. Image © Jianghe Zeng

View from the west. Image © Jianghe Zeng


Site Plan

Site Plan

The new buildings by gmp close off an urban design axis to the west, an axis that leads from the new railway station towards the city center. Like an entrance door to the city, the high-rise buildings form a vertical counterpoise to the horizontal building of the railway station. A plaza between the towers forms a linking element. Owing to their height of 284 meters, the twin towers are significantly higher than the other high-rise buildings in the vicinity and, as identity-creating buildings in the skyline of Zhengzhou, are visible from afar.


Sky Lobby. Image © Jianghe Zeng

Sky Lobby. Image © Jianghe Zeng

The 63 stories of the Greenland Towers accommodate mostly offices. One tower comprises about 232,000 square meters—a comparatively large area for a high-rise building of this height, which is due to the very large area per floor of 4,000 square meters. This makes it possible to flexibly divide the floor area of each floor into up to 15 units.


View of facade. Image © Jianghe Zeng

View of facade. Image © Jianghe Zeng

At their base, both towers have to their side L-shaped plinth buildings that accommodate commercial functions. By separating the towers from the plinth buildings, there is unrestricted access to the lobbies of the towers from all sides. Almost 12,000 people cross the foyer of each tower every day on their way to the upper floors.


Swimming pool in the spa. Image © Jianghe Zeng

Swimming pool in the spa. Image © Jianghe Zeng

In plan, the layout of the towers has been arranged offset in windmill fashion around the square core of the building. All offices benefit from natural ventilation via concealed openings in the facade profiles. With the sky lobbies on every eighth floor, the office towers have prestigious areas in the vertical that can be used in many different ways by the local companies. An unusual feature in a high-rise building of this size is that the employees are given the opportunity to use an outside terrace at high level and, from here, to enjoy the view across the cityscape of Zhengzhou.


Foyer. Image © Jianghe Zeng

Foyer. Image © Jianghe Zeng

The top stories of the Greenland Towers accommodate the eight-story Sky Atrium, which is reserved for exclusive functions: the co-called “Sky Commerce” with restaurants, shops, and a spa extends across three floors next to the atrium. Luxurious offices in the north tower and exclusive club facilities and apartments in the south tower make up the uppermost floors of the towers. With the Sky Atrium, an attractive public venue has been created for art exhibitions and concerts, thus enriching vertical urban life in China with a new attraction at a height of 240 meters.


Staircase in „Sky Atrium“ . Image © Jianghe Zeng

Staircase in „Sky Atrium“ . Image © Jianghe Zeng


Illumination by night. Image © Jianghe Zeng

Illumination by night. Image © Jianghe Zeng

Read more about this at: feedproxy.google.com